• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Hänen ”parantumaton” tautinsa parani

Parantumaton Soile Sandlund Göteborgista on parantunut. Hän sai diagnoosin fibromyalgia ja tuomion oppia elämään kipujensa kanssa. -En suostunut hyväksymään sitä, vaan etsin itse avun.

Soile Sandlundilla, 46, on ollut kipua lihaskiinnikkeissä ja sidekudoksissa 1990-luvun alusta saakka. Kipu on kierrellyt ranteiden, selän ja niskan välillä, mutta mitään vikaa ei ole löydetty röntgenkuvissa. -En voinut tehdä töitä, minulla oli univaikeuksia ja siivoaminenkin teki kipeää, kertoo Soile. Huhtikuussa (-06) hän sai fibromyalgia diagnoosin. Hän tunsi kipua 14:ssa pisteessä 18:sta mitatusta, raja on 11 / 18.

-Lääkäri sanoi, että sitä ei voi parantaa. Mielestäni minulla oli vielä monta vuotta annettavana ja halusin tulla terveeksi.

Soile etsi apua ja löysi sen Suomesta. Hannu Timonen hoitaa fibromyalgiaa yhdistämällä hieronnan ja nikamamobilisaation. Hoidoille hän lupaa myös tulosta. Soile pakkasi laukkunsa ja matkusti naapurimaahan.

”Kuin kidutusta”

-Hoito tuntui ensi kidutukselta ja minä melkein itkin kivusta, sanoo Soile. Hän kuitenkin kesti sen ja oli neljän hoitokerran jälkeen 95%:sti terve. Soile ei tyytynyt siihen, vaan varasi kaksi hoitoa lisää. Tänään hänellä ei ole mitään vaivoja. Kipupistemittauksessa ei löytynyt ainoatakaan arkaa pistettä, eikä hänellä ole enää fibromyalgia-diagnoosiakaan.

”Luojan lahja”

-Timonen on luojan lahja kansalle.

Tänään Soile voi tehdä työtään, siivota, treenata. Nukkumisvaikeudet ovat poissa ja hän tuntee itsensä paljon iloisemmaksi. Kun hän ajattelee ruotsin terveydenhuoltoa, tulee hän vihaiseksi. Sieltä ei saa mitään apua. Ainut mitä hänelle tarjottiin, oli kipulääkitys, unilääkkeet ja hierontaa.

-Ajatelkaa, jos olisin tyytynyt diagnoosiin ja edelleen kierrellyt kipeänä. Lääkärini uskoo menetelmään ja haluaa tavata Hannu Timosen, jos hän tulee käymään Ruotsissa. Heidän pitäisi mennä tutustumaan Timosen menetelmään. Näin voitaisiin auttaa monia, hän tähdentää.

Göteborgs Tidning 06.01.2007

Vieritä ylös