Hoitokertomus

Jo ensimmäinen hoitokerta vaikutti ja vaivat helpottuivat

Hoitokertomuksia - Manuaaliterapeutti Hannu Timonen

Hannu Timosen hoidettavana ollut Kaarina Selin kertoo hakeneensa käsivaivoihinsa apua lääkäreiltä fysiatria myöden, mutta sieltä sitä ei löytynyt. Särkylääkkeetkään eivät enää tehonneet tullessani Timosen hoitoon. Käsi oli siinä kunnossa, että yli puolen kilon painoista esinettä en pystynyt kivun takia nostamaan.

Jo ensimmäinen hoitokerta vaikutti ja vaivat helpottuivat.

Kaarina Selin toteaa, että ilmeisesti hänenlaisiaan kyynär- ja olkavaivoista kärsiviä on paljon, jotka eivät tiedä mistä saisivat apua, vaikka se on yhtä lähellä kuin lääkärikin.

Kaarina kertoo hoidattaneensa kättään kahdesti. Tätä ennen Hannu Timonen oli hoitanut hänen kylkivaivojaan todeten yhden kylkiluun olevan kokonaan irrallaan. Timonen ohjasi potilaansa lääkäriin, joka poisti irrallisen ja vaurioituneen kylkiluun leikkauksella.

Olin 15 vuotta hypännyt kylkivaivojen vuoksi lääkärissä, verenpaine oli koholla ja sydämessä rytmihäiriöitä. Lääkärit olivat viimein tutkineet minut päästä varpaisiin asti ja tulleet siihen tulokseen, että vika onkin potilaan korvien välissä, ja että pitää vain oppia elämään vaivojensa kanssa.

Silloin minä suutuin ja ajattelin, että nyt kokeillaan kiropraktista hoitoa ja Timonen löysikin todellisen syyn vaivoihini.

Kaarina Selin kertoo, että tullessaan ensimmäistä kertaa tähän manuaaliseen hoitoon, hän oli todella surkeassa kunnossa. Lääkärien määräämät fysikaaliset hoidotkaan eivät olleet auttaneet.

Olin rampa koko ihminen. Minulla oli vatsavaivoja ja ruokahaluttomuutta, alaselkä oli kipeä, sydämessä rytmihäiriöitä ja käsiä särki.

Kaarina kertoo, että hoitokertojen jälkeen olo on kuin pumpulissa kävelisi. Nykyisin voin tehdä mitä tahansa töitä kevätkylvöistä ja puutarhatöistä marjametsässä käyntiin saakka. Ennen tällaiset toimet eivät tulleet kysymykseenkään, hyvä kun sai kattilan hellalle ja särkypillerin nieltyä.

Verrattuna siihen, miten paljon olen joutunut hyppäämään lääkäreillä, ovat Timosella käynnit olleet suhteellisen harvalukuisia. Olen nyt iloinen siitä, että eläminen on jälleen elämisen arvoista sanoo, Kaarina Selin.

Länsi-Suomi, sunnuntaina 27. helmikuuta 1994

Rannettani ei tarvinnutkaan leikata

Olen Vuokko Svedström ja tehnyt pitkän työuran työterveyshoitajana. Joulukuussa 2018 oikea käteni alkoi puutua öisin ja paheni koko ajan. Menin työterveyslääkärille helmikuussa 2019. ENMG tutkimuksen ...
Lue lisää »

Tinnitus hävisi yhdellä hoitokerralla.

Hei, nimeni on Ville-Veikko 49v. Olen entinen kilpaurheilija, lajina kestävyysjuoksu ja esteet. Lopetin kilpaurani 28 vuotiaana vuonna 1998. Nykyisin toimin kunnan urheilukeskuksessa kentänhoitajana. Työni on ...
Lue lisää »

Elän taas täysillä

Hei, nimeni on Elena, toimin puheterapeuttina Pietarissa. Muutamia vuosia sitten päänsärky alkoi vaivata minua, vähitellen kipu paheni ja kävi ajoittain sietämättömäksi. Työpäiväni ovat kiireisiä ja ...
Lue lisää »

Toisen hoitokerran jälkeen olin kuin uudestisyntynyt.

Nimeni on Nadezhda, olen 41 vuotias. Olen kotoisin Pietarista. Kaksi vuotta sitten käännyin neurologin puoleen voimakkaiden niskakipujen takia, en pystynyt kääntämään päätäni ja myös vasen ...
Lue lisää »

Kipu katosi jo ensimmäisellä hoitokerralla ja puutuminen toisen kerran jälkeen.

Hei, nimeni on Andrii. Olen Ukrainan kansalainen. Työskennellessäni Suomessa Mayer Yards Turun telakalla reväytin vasemman käsivarteni lihakset. Kollegat ehdottivat, että menisin Hannu Timosen vastaanotolle. Löysin ...
Lue lisää »

En voinut uskoa että yksi hoitokerta paransi minut

Olen 39-vuotias nainen Vaasasta. Työskentelen ruokakaupassa. Vuonna 2014 ensin oikea käsivarsi kipeytyi ja noin viikon päästä kipeytyi myös vasen käsi. Työssäni kassalla joudun käyttämään käsiäni ...
Lue lisää »
Scroll to Top

Ota yhteyttä