Jo ensimmäinen hoitokerta vaikutti ja vaivat helpottuivat

Hannu Timosen hoidettavana ollut Kaarina Selin kertoo hakeneensa käsivaivoihinsa apua lääkäreiltä fysiatria myöden, mutta sieltä sitä ei löytynyt. Särkylääkkeetkään eivät enää tehonneet tullessani Timosen hoitoon. Käsi oli siinä kunnossa, että yli puolen kilon painoista esinettä en pystynyt kivun takia nostamaan.

Jo ensimmäinen hoitokerta vaikutti ja vaivat helpottuivat.

Kaarina Selin toteaa, että ilmeisesti hänenlaisiaan kyynär- ja olkavaivoista kärsiviä on paljon, jotka eivät tiedä mistä saisivat apua, vaikka se on yhtä lähellä kuin lääkärikin.

Kaarina kertoo hoidattaneensa kättään kahdesti. Tätä ennen Hannu Timonen oli hoitanut hänen kylkivaivojaan todeten yhden kylkiluun olevan kokonaan irrallaan. Timonen ohjasi potilaansa lääkäriin, joka poisti irrallisen ja vaurioituneen kylkiluun leikkauksella.

Olin 15 vuotta hypännyt kylkivaivojen vuoksi lääkärissä, verenpaine oli koholla ja sydämessä rytmihäiriöitä. Lääkärit olivat viimein tutkineet minut päästä varpaisiin asti ja tulleet siihen tulokseen, että vika onkin potilaan korvien välissä, ja että pitää vain oppia elämään vaivojensa kanssa.

Silloin minä suutuin ja ajattelin, että nyt kokeillaan kiropraktista hoitoa ja Timonen löysikin todellisen syyn vaivoihini.

Kaarina Selin kertoo, että tullessaan ensimmäistä kertaa tähän manuaaliseen hoitoon, hän oli todella surkeassa kunnossa. Lääkärien määräämät fysikaaliset hoidotkaan eivät olleet auttaneet.

Olin rampa koko ihminen. Minulla oli vatsavaivoja ja ruokahaluttomuutta, alaselkä oli kipeä, sydämessä rytmihäiriöitä ja käsiä särki.

Kaarina kertoo, että hoitokertojen jälkeen olo on kuin pumpulissa kävelisi. Nykyisin voin tehdä mitä tahansa töitä kevätkylvöistä ja puutarhatöistä marjametsässä käyntiin saakka. Ennen tällaiset toimet eivät tulleet kysymykseenkään, hyvä kun sai kattilan hellalle ja särkypillerin nieltyä.

Verrattuna siihen, miten paljon olen joutunut hyppäämään lääkäreillä, ovat Timosella käynnit olleet suhteellisen harvalukuisia. Olen nyt iloinen siitä, että eläminen on jälleen elämisen arvoista sanoo, Kaarina Selin.

Länsi-Suomi, sunnuntaina 27. helmikuuta 1994