• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Jo ensimmäisen hoidon jälkeen kivut olivat poissa!

Reijo Imatralta kertoo seuraavasti:

”Fibromyalgiani hiipi hiljalleen vuosien vieriessä. Outoja kipuja ja kolotuksia, vatsaoireilua, jäykkyyttä ja kankeutta. Tuli unihäiriöitä ja masennus iski. Se tietysti lisäsi jännitteitä ja muiden oireiden lisääntymistä. Alkoi vuosia kestävä kiertely lääkäriltä toiselle, ja pillereitä piisasi. Jostakin pisti silmääni Hannu Timosen ilmoitus siitä, kuinka fibromyalgia voidaan nitistää. Vaikka matka oli Imatralta pitkä, olin valmis, ja se kannatti!

Jo ensimmäisen hoidon jälkeen kivut olivat poissa! Ei koskenut enää jalkoja, ei lonkkia, ei käsiä. Itku tuli ja tulee vieläkin monta kertaa. Ovatko nämä minun jalkani: hiljaiset, rennot ja lämpimät? Se on ihme, niin monen tuskallisen vuoden jälkeen.

Timonen neuvoi myös keinot, joilla voin pitää kehoni auki ja itseni kunnossa. Erityisesti muistan sanat fibromyalgian synnyn syistä. Sitä kysyessäni vastaus tuli lakonisesti ja ytimekkäästi: Hölmöydestä! Se oli paras diagnoosi, minkä olen koskaan kuullut ja puri jäykkäniskaiseen ja itsepäiseen mieheen. Kuka sellainen haluaisi olla? Minä en ollut, enkä ole – enää!”

Pargas Kungörelser / Paraisten Kuulutukset 17/2004

Vieritä ylös