Myös muut perheenjäsenet saivat apua

… Ritva tiesi mihin tulla. Kaksi vuotta sitten hän löysi vihdoin hoidon, jolla hänen viikkoja vihlonut päänsärky hellitti. ”Särkylääkkeillä minä nukuin, kahden viikon aikana söin yli neljäkymmentä pilleriä; se oli lepopäänsärkyä, joka alkoi kun menin levolle. Pillereillä se vaimeni, mutta kun heräsin, päätä särki taas.” Neurologi epäili aivokasvainta, mutta tutkimuksissa ei löytynyt mitään.

Kerran, kun Ritva oli käymässä kotipuolessa itä-Suomessa, hän sattui lukemaan eräästä aikakausilehdestä jutun vuosikymmenen kipuja kärsineestä miehestä, joka pääsi Hannu Timosen hoidossa täysin eroon kaikista kivuistaan. Heti, kun palasin takaisin Turkuun, soitin Timoselle ja pääsin jo seuraavana päivänä vastaanotolle. Päänsärky lähti heti ensimmäisellä hoitokerralla. Olo oli uskomaton, se oli ensimmäinen ilta moneen moneen viikkoon, kun nukahdin ilman särkylääkkeitä. Vuosikausia kestänyt selkäsärky oli jäänyt päänsäryn varjoon, mutta kun päänsärky oli poissa, niin Ritva huomasi puhua vuosia kestäneestä selkäkivustaan. Selkä oli leikattu moneen kertaan, en pystynyt nukkumaan, kuin vasemmalla kyljelläni. Timonen käsitteli myös selän ja olkavarret, jotka olivat kipeytyneet näyttöpäätetyössä. Neljä hoitokertaa tarvittiin ja kaikki kivut ovat poissa ja voin jälleen nukkua miten päin tahansa.

Ritva ihastui niin, että lähetti hoitoon myös pesäpallosta tenniskyynärpään saaneen tyttärensä. Koko vaiva hävisi kertaheitolla. Toisen tyttären migreeni on helpottunut Timosen hoidossa, kuten Ritvan omakin. ”Lähetin tänne myös vanhan isäni, jolla on paha bronkiitti ja astma, hän tarvitsee jatkuvasti happipulloja. Timonen joutui hoitamaan hänet istualtaan, joten kaikkea ei voitu tehdä normaalilla teholla, mutta heti ensimmäisen kerran jälkeen isällä oli kaksi viikkoa hyvä olo, eikä lisähappea tarvittu.”

Turun Sanomat / viikkoliite 30.05.98