• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Kuin uuden elämän alku

Porilainen Leena Talja (40), sanoo aloittaneensa viime keväänä uuden elämän. Nyt hän jaksaa tehdä lähes mitä vain ja tietää, että kaikki on kiinni oman kropan hoitamisesta. Seitsemän vuoden kärsimykset päättyivät hänen itsensäkin hämmästykseksi Hannu Timosen hoitopöydälle.

Taljan fibromyalgiaoireet alkoivat 1998 ja vuoden kuluttua hän sai reumapoliklinikalla virallisen diagnoosin masennuskipulääkityksineen. Lääkkeestä oli pari kuukautta apua, mutta sitten olo paheni lääkityksen lisäyksestä huolimatta. Lääkkeet saivat jäädä.

Sairaus vei voimat ja oman hevosalan yritystoiminnan. Kunto heittelehti, kunnes viime toukokuussa hän päätti lähteä testaamaan Timosen käsittelyä. Neljä hoitokertaa kolmen viikon aikana ja ohjeet kotihoitoon. Siitä kääntyi uusi lehti.

Ensimmäinen hoito oli kivulias, koska paikat olivat täysin jumissa, mutta heti alkoivat tukokset aueta ja veri kiertää. Neljän kerran jälkeen tunne oli aivan uskomaton, Talja muistaa. Timosen hoitoa hän kuvaa kovaotteiseksi, tuntui, että hierottiin kunnolla. Aikaisemmat hieronnat olivat sen rinnalla pintapuolista hipelöintiä.

Keskisuomalainen 02.02.2006

Vieritä ylös