• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Andra familjemedlemmar fick också hjälp

…Ritva visste vart hon skulle. För två år sedan fick hon äntligen lindring mot sin dånande huvudvärk som hade varat i veckor. – Jag sov med hjälp av värktabletterna. På två veckor tog jag mer än 40 tabletter; huvudvärken började när jag gick och lade mig. Tabletterna hjälpte, men när jag vaknade var huvudvärken tillbaka. En neurolog misstänkte hjärntumör men vid undersökningarna hittades ingenting.

En gång när Ritva besökte sitt barndomshem i östra Finland råkade hon läsa en artikel i en veckotidning om en man som hade lidit av smärta i årtionden, och som blivit av med den genom Timonens behandling. – Så fort jag kom tillbaka till Åbo ringde jag honom och bokade tid hos honom nästa dag. Min huvudvärk försvann efter den första behandlingsomgången. Det kändes otroligt. Det var den första natten på många veckor som jag sovit utan värktabletter. Hennes huvudvärk hade överskuggat hennes ryggvärk som hade funnits i åratal, men så fort hennes huvudvärk försvunnit kom Ritva ihåg att också nämna sina ryggbesvär för Timonen. – Min rygg hade opererats många gånger, jag kunde bara sova på vänstra sidan. Timonen behandlade också min rygg och mina överarmar som var ömma eftersom jag arbetade med data. Jag behövde fyra behandlingsomgångar, och sedan hade all smärta försvunnit, och nu kan jag sova i alla positioner.

Ritva var så förtjust att hon också sände sin dotter på behandling. Hon led av tennisarm som hon fått i boboll. Problemet försvann med en gång. Hennes andra dotters migrän har lindrats genom Timonens behandling liksom Ritvas egen. – Jag skickade också min gamla far till Timonen. Han lider av svår bronkit och astma, och behöver extra syre hela tiden. Timonen måste behandla honom i sittande position, så allting kunde inte göras så effektivt som normalt, men efter den första behandlingen mådde min far så bra i två veckor att han inte behövde något extra syre.

Turun Sanomat / Extra 30 maj, 1998

Scroll to Top