Patient feedback

Efter fyra gånger var smärtan borta!

Hoitokertomuksia - Manuaaliterapeutti Hannu Timonen

Maarit, 39, led av svår fibromyalgi: ”Efter fyra gånger var smärtan borta!”

Finsk djupmassage blev räddningen för Maarit. Nu kan hon jobba igen.

Förr kunde jag inte sova mer än tre-fyra timmar i sträck eftersom värken väckte mig, berättar fembarnsmammanMaari Klint, 39 år, i Göteborg.

-Men när jag vaknade på morgonen en vecka efter första besöket hos terapeuten var jag utvilad och full av energi.För första gången på flera år hade jag sovit en hel natt.

Maarit Klint hade då haft värk i korsryggen i 15 år. En brännande smärta som sakta spridit sig upp över ryggen och axlarna.

-Jag hade yrsel och kraftlösa händer. Och satt jag på en stol fick jag ont efter fem minuter.

Att jobba kvar som städerska blev omöjligt. Hon hamnade i ett ekorrhjul av sjukskrivningar, mediciner och olika behandlingar. Först förra året fick hon diagnosen fibromyalgi.

-Lösningen var värktabletter, rehabilitering och att lära sig leva med smärtan. Men jag har ju inte en fyllt 40.

Effekt direkt

Det var Maarits mor som läste en artikel om den finska manualterapeuten Hannu Timonens djupmassage. I januari i år åkte Maarit till finska Åbo för sina två första behandlingar.

-Det är ingen ”ömhetsbehandling”. Jag hade så ont efter första gången att jag bävade för den andra. Värken satt i ett par dagar innan den klingade av. Innan veckan var slut kunde Maarit bädda sängen och städa hela hemmet utan att ligga sjuk i dagar.

-Det var som om allt försvunnit! Förundrad över effekten bokade Maarit in två nya massagetider i mars. -Efter det kan jag säga att jag är 90 procent frisk. Jag har fått en ny hållning, är piggare och orkar mycket mer.

Maarit planerar en femte och sista behandling för att bli helt symtomfri. Men redan nu har hon vågat sig ut i arbetslivet igen och har fått nytt jobb i städbranchen.

Må Bra, nr 9, september 2007

PS: Nu har Maarit fått sin sista behandling och mår mycket bra. (27.10.2007 HT)

Scroll to Top

Kontaktförfrågan