• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Fibromyalgin är inget problem längre

Mina besvär började för 12 år sedan, med värk i armbågarna. Värken spred sig sedan till axlarna, nacken, ryggen, höften och benen. Under många års tid fick jag fysikalisk behandling och kortisonsprutor på olika ställen, utan bestående resultat. Följden av detta var sömnlöshet och en ständig trötthet. Blodproverna visade inget avvikande, så jag tänkte, att felet säkert ligger mellan öronen.

I slutet av 90-talet skrevs det mera om sjukdomen fibromyalgi och jag tänkte, att det måste vara den, emedan allting stämde med mina symptom. I maj 2001 besökte jag en reumatolog, som ställde diagnosen fibromyalgi. Jag fick värk- och antidepressiva mediciner. De antidepressiva medicinerna hade svåra biverkningar och värkmedicinerna lindrade tillfälligt.

Diagnosen fanns – men ingen hjälp.

Sedan läste jag en liten annons i Turun Sanomat om en kvinna som tackade Hannu Timonen för hjälpen hon fått mot fibromyalgi. Jag funderade två år innan jag tog kontakt med honom. Då var jag ganska desperat och tänkte, att jag inte har någonting att förlora. Nu vet jag att jag väntade två år för länge. Det första besöket hos Hannu Timonen var i oktober 2003. Behandlingen var ganska smärtsam och jag fick några blåmärken på armarna, men den natten sov jag hela natten utan att vakna av värken – första natten på tolv år!! Det var en rolig känsla. Jag kunde knappast tro att det var sant. Jag besökte Hannu Timonen fyra gånger. Efter det har värken varit borta.

Fibromyalgin är inget problem längre. Numera besöker jag Hannu Timonens mottagning vid behov, närmast för de muskelspänningar, som förorsakas av arbete vid datorn.

Maaseudun Tulevaisuus 21.01.05

Scroll to Top