• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Inga fler smärtstillande medel

Pentti Laaksonen, kranförare och snickare i över 30 år, skadade sin högra arm i Egypten på ett finländskt bygge 1985. – Jag återvände hem, och i två veckor gick jag omkring med min arm i stödförband och tog värkmedicin. Så fort som armbågen läkt någorlunda gick jag tillbaka till arbetet. Det var ett misstag eftersom armen blev sämre igen, förklarar Pentti.

Laaksonen berättar att han gick i fysioterapi för sin arm tre gånger i veckan, sammanlagt 100 gånger – utan resultat. – Dessutom prövade jag på reflexologi, 25 gånger. Jag gick på tio akupunktursessioner, och tog också ungefär tio vanliga massagesessioner. Jag tillbringade också tre veckor på en badanläggning 1985. Men ingenting hjälpte.

– Lyckligtvis hörde jag senaste vår Hannu Timonen bli intervjuad i lokalradion. Han talade om sin framgång vad gällde motoriska och stödjeskador med hjälp av manuella behandlingsmetoder. Så jag beslöt mig för att besöka Timonen och jag måste säga att efter bara fyra behandlingssessioner försvann smärtan i armbågen. Min axel är också bra och utan smärta. Jag kan bara ge alla i liknande situationer rådet att det inte är någon vits med att stå ut med smärtan och ta värktabletter om det finns bot att tillgå.

Nykyposti nr 4/97

Scroll to Top