• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Jag blev som en ny människa

Hannele Dravantti blev diagnostiserad som en reumapatient för två år sedan, innan hon fick diagnosen fibromyalgi. Hannele åt reumamediciner i två år och hon bar massor med olika värk- och smärstillande mediciner från apoteket och sov bara några timmar varje natt.

Det var inga mediciner som hjälpte, utan smärtan var ständig. Hannele Dravantti hörde om Hannu Timonen och ringde honom och hon fick några behandlingstider innom kort.

“Jag var på väg att åka utomlands om tre veckor och hela turresan med flyg och buss skulle ta nästan ett dygn. Jag undrade hur jag över huvudtaget skulle kunna sitta så länge, när ryggen och axlarna var så här ömma.”

“Första besöket hos Hannu Timonen kommer jag alldrig att glömma bort” Hannele hade max antal av alla smärtpunkter 18/18. “Jag trodde att Hannu skulle riva mig i små bitar, men redan följande dag måde jag mycket bättre”. Hannele fick sina behandlingar ganska tätt och när hon åkte bort var hon som en ny människa. Behandlingskuren bestod av tre långa och en kortare behandling innom tre veckor. Hannele fick kasta sina mediciner i soptunnan.

“Jag har också en reffluxsjukdom och andra magbesvär och tål därför inte smärtmediciner. Hannu kan bota kroppen utan läkemedel och han är den ende som jag låter röra min ryggrad och mina kotor.”

Hannele började studera en ny yrkesinriktning på ett Handverk- och Konstindustriell Institut. Att jobba som hantverkare, är ett mycket påfrestande yrke och examensarbetet var också mycket krävande, då blev musklerna spända igen. Nu fanns det behov för Hannus behandling igen. Hannu gav Hannele bannor för att hon inte hade gjort sina hemläxor, vilka är mycket viktiga för att kunna fortsätta hålla sig frisk.

Viva, Hälsan 2/2, 25.09.2007

Scroll to Top